Anne Ditmar

Afvalstoffen

In deze blog gaan we dieper in op afvalstoffen. Wat zijn afvalstoffen en wat veroorzaken afvalstoffen? 

De naam zegt het al, het zijn stofdelen van afval. En dat kan in van alles zitten.
We krijgen het binnen via ons voedsel wat bijvoorbeeld is bespoten om insecten af te weren.
Het zit in medicatie. Om een tablet te kunnen maken zijn er stoffen nodig om de werkzame stof in te kunnen verwerken. Daarnaast is er een coating laag nodig om de pil glad te maken zodat je deze makkelijk kan innemen. 

Straling van telefoons vallen ook onder afvalstoffen, tv, laptopโ€™s en andere elektronica, je wekker naast je bed bijvoorbeeld en de wifi van je telefoon, allemaal straling en dus afvalstoffen. 

De stofdelen komen ook uit uitlaatgassen van autoโ€™s. En vergeet stress niet, een hele belangrijke factor. 

We ontkomen er niet aan, overal vindt je afvalstoffen, ook wel toxines genoemd in therapie land. 

Afvalstoffen slaan niet gelijk op in je organen maar worden door het lichaam eerst weggezet waar zo min mogelijk schade wordt aangericht. Denk aan je spieren, bindweefsel maar ook je gewrichten. Het gevolg hiervan is dat je op ten duur verzuringen, ontstekingen en pijn krijgt en hierdoor uiteenlopende klachten kunnen ontstaan. 

Nek en rugklachten, gewrichtsklachten, reuma โ€˜aanvallenโ€™, ontstekingen, darmproblemen, huidproblemen en ga zo maar door.

Als je lichaam het zelf niet meer kan verwerken kan het uiteindelijk naar je organen gaan, waardoor het herstel een stuk moeizamer verloopt. 

Guasha therapie kan ervoor zorgen dat je lichaam een handje wordt geholpen om deze toxines af te kunnen voeren uit het lichaam. 

Het bindweefsel wordt doormiddel van het schrapen met een guasha steen weer losgemaakt. Je krijgt meer energie en zuurstof wordt naar de aangedane plek gebracht. Er ontstaat meer bewegingsvrijheid en je ervaart weer verlichting. Dit kan je direct na de behandeling al ervaren. 

Wacht dus niet te lang met het behandelen van je klachten.

Heb je een vraag?