Anne Ditmar

Op zoek naar de balans

Coaching voor hoogsensitieve personen

Hoogsensitiviteit, een waardevolle eigenschap waar je trots op mag zijn. Ook al voelt dat soms niet zo.

Prikkels op een bewuste manier verwerken

Alle prikkels die je continue als een spons in je opneemt kan voor frustratie en tranen leiden.  Hierdoor weet je soms niet meer hoe je alle informatie, intern en extern, moet verwerken.

Het verwerkingsproces van deze prikkels is een stuk intenser en kost meer energie. Het kan leiden tot een intense reactie op het gebied van emotie en/of stress. Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, eindeloze vermoeidheid, buikklachten en huidproblemen. 

Als jij bewust wordt van de connectie tussen de huidige klacht of situatie waarin jij momenteel zit,  zal jij de balans sneller terugvinden. In tegenstelling tot een niet hoogsensitief persoon kan diegene veel langer in een ongezonde situatie blijven zitten. 

Wanneer jij inziet en gaat ervaren dat dit een sterke eigenschap is en ermee om leert gaan, kan je het toepassen in je dagelijks routine. Wat ook weer een positieve wisselwerking heeft op jouw omgeving. 

Gezond en in balans

Zet jou hoogsensitiviteit om in kracht en gun jezelf weer evenwicht

Op zoek naar de balans tussen jouw gevoeligheid en het herstel van alle prikkels. 

Het kan! Met de juiste tools en begeleiding vindt jij de balans terug. 

Tijdens een coaching-sessie begeleid ik je in je bewustwording en ontwikkeling. Je leert omgaan met alle prikkels die jij elke dag moet verwerken waardoor je weer energie zal overhouden.

Herken jij jezelf in deze stellingen?

Leer vertrouwen op je innerlijke kompas

Intuïtie, ook wel je onderbuik gevoel genoemd ofwel je innerlijke kompas.  We hebben het allemaal maar op sommige momenten nog ver met ons gevoel hier vandaan verwijderd. 

Onze intuïtie krijg je doormiddel van beeld, gevoelens of dromen. Vanuit dat gevoel maken we ook keuzes. 

Als HSP is je intuïtie sterk ontwikkeld en geeft het vertrouwen als je op basis daarvan een keuze maakt. Wat het soms lastig maakt is dat prikkels van buitenaf zo sterk zijn waardoor jouw gevoel beïnvloed kan worden. Het brengt onzekerheid met zich mee.

Wat als jij meer naar je intuïtie zou luisteren? Gevoelens als angsten en onzekerheden zullen wegvallen waar kracht en zelfvertrouwen zal gaan groeien. 

Bij een 1:1 coaching-sessie help ik je graag opzoek te gaan naar het vertrouwen in je intuïtie om vanuit daaruit in je kracht te leren staan.

De pakketten

1:1 coaching-sessie

Je bent je al bewust van je hoogsensitiviteit maar je blijft tegen bepaalde aspecten aanlopen. Tijdens de coaching-sessie gaan we in op de situaties waar je momenteel tegen aanloopt. Vervolgens kijken we waar jij behoefte aan hebt om hiermee aan de slag te kunnen gaan. 

5 coaching-sessies

Weet je niet waar je moet beginnen? Samen bekijken we jouw situatie en doelen. We maken gelijk een planning voor de komende periode waarin jij jezelf gaat ontwikkelen. Zo creëer je overzicht en weet je waar je aan toe bent. Met de juiste tools maak jij stappen naar groei. 

Coaching icm Guasha

Tijdens de coaching-sessies werk je aan je bewustwording & ontwikkeling. Je lichamelijke spanning laat je los tijdens een ontspannende Guasha behandeling. Een bijzondere combinatie om de coaching-sessie en Guasha therapie samen te laten komen. 

Werkwijze

Vanaf het moment dat wij een afspraak hebben ingepland ontvang je van mij een vragenlijst om in te vullen en terug te sturen voorafgaand aan de coaching-sessie. 

Geen lange intake gesprekken maar gelijk aan de slag naar bewustwording en ontwikkeling. 

Zo krijg je tijdens ons eerste gesprek gelijk handvaten mee die je in je dagelijkse routine toe kunt passen. Ben jij nog aan het afwegen of dit is wat je nodig hebt of  blijf je piekeren of jij jezelf dit wel gunt? 

Ik beantwoord graag jouw vragen via een gratis online intake gesprek. Hierna kan jij zelf besluiten of je een afspraak in wilt plannen en het juiste moment is om stappen te maken en voor jezelf te kiezen. 

Ik vraag je om pen en papier mee te nemen zodat je tijdens de sessie aantekeningen kan maken. Deze aantekeningen helpen jou om op een later moment weer even terug te kunnen gaan naar ons gesprek.

Plan jij gelijk vijf coaching-sessies in? Dan ligt er tijdens ons eerste gesprek een uniek schrijfblok voor je klaar met uiteraard een pen.

Heb je een vraag?