Anne Ditmar

vanaf jongs af aan geïnteresseerd in de complementaire geneeskunde

Mijn naam is Anne Ditmar

Als jong meisje werd het al snel duidelijk dat ik geregeld ‘over’ gevoelig reageerde op prikkels van buitenaf. Mijn hoofd zat altijd vol met gedachten en voelde stemmingen feilloos aan. Het ging letterlijk op mijn huid zitten. Dit uitte zich bij mij in hoofdpijn en jarenlange eczeem. Uiteindelijk kwam hoogsensitiviteit (HSP) naar voren.

In de jaren heb ik mijzelf handigheidjes aangeleerd om hier mee op te kunnen gaan. Hierop terugkijkend had ik graag ondersteuning gehad van een deskundige. 

Daarnaast ben ik bewust geworden dat ik zelf in evenwicht moet zijn om er voor een ander te kunnen zijn. 

De natuur is altijd een onderdeel geweest om mijn rust terug te vinden.

Door mijn grote connectie met natuur en dieren was dan ook snel de keuze gemaakt om de opleiding voor Veterinaire natuurgeneeskunde te volgen. 

Na een ongeval kreeg ik last van nekklachten. Om hiervan te herstellen ben ik mij gaan verdiepen in uiteenlopende therapieën. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een Guasha therapeute wat resulteerde in verlichting op het gebied van zowel mentaal als fysiek. Dit heeft mij gemotiveerd om de Santai Guasha opleidingen te volgen. 

Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een praktijk waar je terecht kan voor Guasha therapie en coaching voor hoogsensitieve personen. Een bijzondere combinatie die elkaar aanvullen en zorgt voor de juiste evenwicht tussen lichaam en geest. 

Heb je een vraag?